Marcinkevičius




Vienas iš įtariamų vertingų knygų Europoje vagių – suimtas Lietuvoje

suimtasVienas iš devynių įtariamų nusikalstamos grupuotės, įtariamos vertingų XIX a. rusų klasikų knygų iš Vilniaus universiteto bibliotekos ir kitur Europoje vagystėmis, yra suimtas Lietuvoje, BNS ketvirtadienį patvirtino Generalinė prokuratūra.

 

Lietuvoje kartvelas yra nuo 2023-ųjų pabaigos, bet anksčiau apie tai nebuvo pranešta.

Europos ir įvairių šalių teisėsaugos institucijoms ketvirtadienį skelbiant įvairią informaciją apie išardytą nusikalstamą grupuotę, Europolas nurodė, jog, pastarosiomis dienomis sulaikius keturis Sakartvelo piliečius, nelaisvėje esančių įtariamųjų skaičius išaugo iki devynių.

Tuo pačiu Europolas pranešė, kad vienas suėmimas įvyko ir Lietuvoje.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS informavo, kad Lietuvos prašymu vagystėmis įtariamas Sakartvelo pilietis buvo sulaikytas Briuselyje pernai rudenį.

„Atliekant šį ikiteisminį tyrimą dėl būtent iš Vilniaus universiteto pagrobtų knygų, lapkričio mėnesį Briuselio oro uoste buvo sulaikytas įtariamasis Sakartvelo pilietis pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį“, – sakė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Gruodžio mėnesį jis buvo perduotas Lietuvai. Šiuo metu jam taikoma kardomoji priemonė – suėmimas“, – pridūrė ji.

Kartvelas yra įtariamas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, numatantį atsakomybę už didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčių vertybių vagystę.

Už šį nusikaltimą baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Iš Vilniaus universiteto bibliotekos pernai gegužę buvo pagrobta 17 rusų klasikų knygų, jų vertė – apie 440 tūkst. eurų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode