Parama dėkojame




Keptų Briuselio kopūstų salotos su pekaninių karijų riešutais

salotosSalotoms reikės:

500 g Briuselio kopūstų – Briuselio kopūstai 2,49 €/500g; 

500 g saldžiųjų bulvių – valgomieji batatai 2,49 €/1 kg;

1/3 puodelio smulkintų pekaninių karijų riešutų – karijų riešutai be kevalo „Rimi“ 4,89 € /150g; 

Šiek tiek ožkos sūrio – šviežias ožkos pieno sūris „Bettine natural“ 2,75 €/125 g;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

Druskos, pipirų pagal skonį. 

Užpilui reikės: 

2 šaukštų klevų sirupo arba medaus;

2 šaukštų obuolių sidro acto; 

1 šaukštelio Dižono garstyčių;

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus; 

1/4 šaukštelio česnakų miltelių.

Kaip gaminti: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC. Nuplaukite Briuselio kopūstus ir perpjaukite juos per pusę. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  2. Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, tada į vieną jos pusę sudėkite Briuselio kopūstus, o į kitą - saldžiąsias bulves. Apšlakstykite daržoves alyvuogių aliejumi ir įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Išmaišykite, kol daržovės pasidengs aliejumi.
  3. Kepkite 20 minučių, tada pamaišykite ir kepkite dar apie 10 minučių arba kol Briuselio kopūstai paruduos, o saldžiosios bulvės suminkštės.
  4. Kol daržovės kepa, paruoškite užpilą. Sumaišykite klevų sirupą, obuolių sidro actą, Dižono garstyčias, alyvuogių aliejų, česnakų miltelius, druską ir pipirus.
  5. Į keptuvę suberkite smulkintus riešutus ir maišydami šiek tiek pakaitinkite ant vidutinės kaitros. 
  6. Kai daržovės baigs kepti, perkelkite jas į didelį dubenį ir suberkite skrudintus riešutus. Apšlakstykite užpilu ir išmaišykite. 
  7. Prieš pat patiekdami ant salotų sutrupinkite ožkos sūrį. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode