Parama dėkojame




Už sunaikintą taršų automobilį ir įsigytas mažiau taršias priemones – 13 mln. eurų

Taršius automobilius sunaikinę gyventojai šiemet vėl galės gauti kompensacijas už mažiau taršaus ar elektrinio automobilio įsigijimą, taip pat už visuomeninio transporto bilietus, dalijimosi paslaugas, elektrinius dviračius, triračius, keturračius ar paspirtukus.

Tam iš Klimato kaitos programos skirta 13 mln. eurų, pranešė Aplinkos ministerija. Mažiau taršių transporto priemonių įsigijimui skirta 5 mln. eurų, visuomeninio transporto bilietų, paspirtukų, dviračių pirkimui, dalijimosi paslaugai – 8 mln. eurų.

Kvietimą teikti prašymus išmokoms Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) skelbs sausio 16 dieną.

Išmoka sieks iki 1 tūkst. eurų viešojo transporto bilietams, e. piniginės papildymui važiuoti autobusais, troleibusais, geležinkeliu arba už dviračių, elektrinių paspirtukų, lengvųjų automobilių dalijimosi paslaugas. 

Žmogus galės gauti kompensaciją už ne daugiau kaip du vienetus mažiau taršių transporto priemonių: 500 eurų – už elektrinį dviratį, triratį ar keturratį ir 300 eurų – už dviratį ar elektrinį paspirtuką.

Aplinkos ministerija tokią paramą teikia nuo 2019 metų. Tam iš viso skirta 34,7 mln. eurų, iš jų mažiau taršių automobilių įsigijimui – 7,7 mln. eurų, kitoms judumo priemonėms – viešojo transporto bilietams, dalijimosi paslaugai, paspirtukams, dviračiams – 27 mln. eurų.

Nuo 2019 metų jau sunaikinta beveik 40 tūkst. taršių automobilių – panašus skaičius lengvųjų automobilių registruotas Klaipėdos rajone.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode